Wie zijn wij?

Door wie wordt deze opleiding verzorgd?

Deze jaaropleiding wordt gegeven door Veronique Rillmann.
Ze wordt geassisteerd door Marion van Zwol, docent-assistent.

De opleiding is vooral gebaseerd en geïnspireerd op de filosofie van wijlen Jan Kraak en de jaaropleiding van Jaap Luyten en Carla Moorlach van Tai Chi Tao Drenthe. Daarnaast zijn er invloeden vanuit de (medische) Taiji-Qigong en de Taijiquan.

 

Meer info over ons?


Mijn naam is Veronique Rillmann.

Op 5 februari 1999 heb ik de The Yellow Maple opgericht. Ik ben geboren in 1963 te Enschede. Ik werkte meer dan 17 jaar als Personeelsadviseur en Re-integratieconsulent (begeleiding mensen met (gezondheids-) problemen naar werk). Onderwijl maakte ik kennis met de wereld van de Chinese geneeswijzen en filosofieën. Mijn opleidingsachtergrond is HBO-Cultureel Werk, Personeelswerk, Post-HBO-Bedrijfskunde, Trainingen Arbeidskundig Consulent. Vanaf 1990 volgde ik nog vele studies, training, cursussen en workshops (zie voor meer informatie ook mijn webstie www.theyellowmaple.nl). Daardoor kwam de weg vrij voor het starten van een eigen bedrijf in de Chinese Geneeswijzen en gezondheidsleer.

Sinds 1998 geeft ik les in Qigong/Taiji Tao.
M’n specialiteit is het (ontspannen en met humor) lesgeven aan mensen met gezondheidsklachten als reuma, fibromyalgie, MS, Burn-out, Parkinson. Therapeutische sessies worden ook individueel of in kleine groepjes gehouden. Mijn “rode draad” is mensen in beweging te krijgen. Want bewegen kan verandering tot stand brengen. 
“Overdaad schaadt” en “Rust roest” hoorde ik leraren regelmatig zeggen. Taiji-Qigong gaat over “Verbinden, Bewegen en Veranderen” en we zoeken de weg die zo goed mogelijk past.

Intussen is mijn Qigong-werkervaring uitgebreid met het Valpreventie-programma “In Balans” van het NISB en het beweegprogramma “Bewegen valt goed”, een beweegactiviteit uitgevoerd met ouderen en met niet-westerse vrouwen en een bijscholing in Ergo-Taiji, verbinden van bewegingstherapie en revalidatie met Taiji.
Op dit moment zijn er Qigonglessen in Hengelo en Almelo (en in beide steden al meer dan 23 jaar!).

Vanaf september 2005 geef ik ook cursussen onder de overkoepelende benaming Vullen of Voeden: Gezond en Vitaal  met de Chinese Gezondheidsleer, op het gebied van voeding, massage, bewegen.
Daarnaast heb ik enkele publicaties uitgegeven onder deze noemer.

Met veel plezier verzorg ik ook lezingen, workshops en trainingen over westerse inzichten en Oosterse wijsheden uit bovenstaande thema’s. Ik bied hiervoor een uniek programma aan met Qigong, Massage en Voeding.

Sinds 2009 ben ik behandelend acupuncturist en combineer ik dit, waar nodig, met voedingsadviezen en patentkruiden.

En….vanaf 2017 geef ik met veel plezier deze opleiding Taiji Tao & Qigong !!
Graag zie ik jullie bij het volgende opleidingsjaar!
Hartelijke Qi-groet, Veronique.

Aangesloten bij:
              


Na twee jaar geweldige en bevlogen ondersteuning te hebben gehad van Marjanne Jager (www.balanced-feet.nl) heeft zij besloten om haar werkzaamheden in de Api-therapie en Voetreflextherapie verder uit te bouwen. Onze samenwerking krijgt een mooie voortzetting in de gezamenlijke Reflexmassage Therapie PING HENG!

Gelukkig hebben we een goede vervangster gevonden om in de aankomende opleiding te komen assisteren!

Onze nieuwe docent-assistente stelt zich voor:

Mijn naam is Marion van Zwol

Net als Veronique, woon ik in Vriezenveen. 
Inmiddels heb ik mijn pensioengerechtigde leeftijd behaald, maar dat stimuleert me alleen nog maar meer om actief te blijven en heerlijk te blijven bewegen met Taiji-Qigong.
Al jaren verdiep ik mij in allerlei vormen en varianten in de Taijiquan en Qigong. En inmiddels geef ik al meer dan 6 jaar lessen op verschillende locaties in Twente. Ook geef ik workshops en lezingen in dit bijzondere vakgebied.
In mijn lessen besteed ik aandacht aan Warming-up, Meditatie, Taichi Ruler, Bamboestokken, 10 Brokaten, 18 medische vorm, 24 Yangstijl, 42 meditatiestijl.
En de lijst houdt nog niet op.
Vanaf 2024 ga ik Veronique assisteren bij deze mooie opleiding die mensen opleidt tot (beginnend) docent in Taiji-Qigong.
Graag  ontmoet ik jullie bij de Kleine Hoeve !

Hartelijke Qi-groet van Marion.