Jan Kraak wist in de jaren 70 de Taijiquan en de Qigong zeer toegankelijk te maken voor vele mensen. Nu konden ook mensen met gezondheidsklachten kennismaken met de oude Chinese Bewegingsleer en ervaren welke positieve effecten het heeft op lichaam en geest.
Vele vormpjes en oefeningen werden door hem bedacht en uitgewerkt. Eenvoud en simpel houden waren steekwoorden van Jan. Alsook creativiteit en loskomen van strakke richtlijnen was een boodschap.
Jarenlang gaf hij opleidingen, workshops en trainingen en richtte de lerarengroep Tai Chi Tao op.
 Deze lerarengroep is nog steeds actief en kent ruim 200 docenten in binnen en buitenland! Kijk hiervoor ook op de website van deze groep:  https://taichitaogroep.nl/   Klik op de V-tjes om verdere informatie te krijgen.
Na het overlijden van meester Jan duurde het enkele jaren voordat Jaap Luyten en zijn vrouw Carla de Opleiding Tai Chi Tao nieuw leven in bliezen en het erfgoed van Jan en zijn vrouw weer werd doorgegeven. Na enkele jaren heel actief te zijn geweest gaf Jaap het stokje over aan Michel en Veronique. Hiermee is de “derde generatie” van Taiji Tao & Qigong Opleidingen Nederland een feit en het vervolg…..


15 mei 2008-15 mei 2020. 

In Memoriam van onze Inspirator en leraar Jan Kraak.
Al meer dan 12 jaar geleden overleed onze bijzondere leraar en inspirator. Nog steeds zijn Jan en zijn vrouw Alie in ons midden.