Onze opleiding

Taiji Tao en Qigong Opleiding

Onze jaaropleiding is gebaseerd op de Taiji Tao gedachte van wijlen meester Jan Kraak.
Jan Kraak aan het woord:
Taiji Tao is geen eigendom, maar Taiji Tao is van iedereen en voor iedereen…
Er is geen sprake van competitie of wedstrijd…
Het is flexibel en toegankelijk. Aanpasbaar is snelheid en vorm…
Het gaat over eenvoud en genieten, over ontspannend bewegen en bewegend ontspannen.

Er zijn nieuwe verfijnde energie-oefeningen door mij en anderen ontwikkeld, nog simpeler en effectiever.
Het is een kwestie van loslaten en jezelf meer ruimte gunnen.
Dat leer je heel ongedwongen en speels. De basisprincipes maak je je op een gemakkelijke manier eigen door de manier van lesgeven in Tai Chi Tao.
Je komt meer tot jezelf. In de kortste keren kun je tai chi- en qigong- bewegingen met gemak en soepel en precies vanuit je centrum uitvoeren.

Je krijgt er al snel gevoel voor en zonder in je hoofd te zitten kun je zonder nadenken de bewegingen laten gaan en volgt de ene beweging de andere vanzelf op. Je komt nooit vast te zitten. De juiste houding en volgorde komen vanzelf. Je houd je niet bezig met fout of verkeerd of het woord moeilijk, maar
met het speels uitvoeren. Daarbij staat alleen het volgende voorop: intentie, toegankelijkheid en creativiteit, prettig en goed voelen.
Alle docenten die van Jan Kraak (en zijn opvolgers) de tai chi tao-methode hebben geleerd zorgen er voor dat er geen hiërarchie is. Niemand is boven de ander verheven. Het ontwikkelen van zelfontplooiing van de cursisten staat voorop. De woorden fout en verkeerd bestaan niet in Tai Chi Tao”.


Wat bieden we aan:

✅ Een prachtige, brede basis jaaropleiding, verdeeld over 12 modules, die jou verdieping geeft in de Qigong filosofie.

✅ Een theoretische en praktische fundering waardoor je beter begrijpt en voelt waar je mee bezig bent tijdens je lessen (meer dan 200 pagina’s lesstof).

✅ Oefeningen om te ervaren hoe je de bewegingen opbouwt. Deze oefeningen worden online, als naslagwerk, aangeboden. In de praktijklessen krijg je aanvullende instructies, variaties en toelichting (meer dan 20 korte en langere oefenfilmpjes).

✅ Een opleiding die ook het docentschap belicht.

✅ Een online leeromgeving. Zowel theorie als de praktijk zijn digitaal. Daarnaast zijn er maandelijkse bijeenkomsten om live te oefenen, te leren, interactie te hebben en jezelf langzaam aan te ontwikkelen.

✅ Een opleiding met persoonlijke aandacht.

✅ Een opleiding met ruimte voor delen van kennis en ervaringen.

✅ Als groep is het mogelijk om via een groepsapp ook kennis en ervaringen te delen.

✅ Een CRKBO erkend docente

 

Onderwerpen zijn o.a.:

📚 Theorie in Terminologie (Chinees denken), historie en achtergrond, theorie in Taoïsme, Wuiji en Qi, YinYang, 5 Elementen-/Fasenleer over Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal (Wu Xing). Kennis opdoen van de (Hoofd-)meridianen (De JingLuo). En zijdelings nog meer….
En hoe leg je de link tussen de theorie en Qigong.

🚶‍♂️🚶‍♀️Praktijk in basisprincipes Qigong (o.a. van Cheng Fu), veel verschillende vormen & oefeningen zoals 8 Brokaten, ShiBaShi, natuurlijk ook 5 Elementen-/Fasenvormen en veel andere variaties. Ook oefenen in het lesgeven, hoe breng je je lesstof over, krijgen de nodige aandacht.

De theorie en de praktische vormen worden digitaal aangeboden, zodat jij op je eigen tempo, tijd en gemak zelf thuis kan oefenen. Soms worden extra vormen en oefeningen, spontaan, tijdens een lesdag, gedeeld.

Voor wie:

☯️jaaropleiding Voor wie als docent voor zichzelf wil beginnen, of wil werken binnen een Qigong-,Taiji-, of Yogapraktijk.

☯️jaaropleiding Zij die geen docent willen worden maar wel een boeiende verdieping willen en geïnteresseerd zijn in de TCG (Traditionele Chinese Geneeskunde).

☯️jaaropleiding Docenten van andere stromingen die een waardevolle aanvulling op hun lessen zoeken.

☯️jaaropleiding Ook geschikt voor Yoga-docenten die geïnteresseerd zijn in deze Chinese bewegingsleer.

☯️jaaropleiding Of voor docenten Taijiquan die een andere, wat zachtere en creatievere, invalshoek van de Chinese bewegingsleer willen leren kennen.

☯️jaaropleiding Voor Taiji Tao & Qigong docenten die kunnen kennis willen opfrissen of verdiepen.

Na de jaaropleiding kun je ook worden opgenomen in het landelijke register van de “Taiji Tao & Qigong lerarengroep”, op deze website.


Wat is je
💶 Investering ?:

Van oudsher ging de leer van meester naar student zonder geld maar met commitment, in de huidige maatschappij lukt dit helaas niet meer.

Wel hebben we de opleiding opnieuw toegankelijk & betaalbaar kunnen houden 😊 !
Mocht je graag willen maar stuit je op een financiële drempel, bericht ons even en dan komen we er vast wel uit.

Jouw investering:

💶 De jaaropleiding kost € 1548,00 (b.t.w.  vrijgesteld).
💶 We geven een Early Bird korting van € 100,- voor betaling in een keer uiterlijk 2 maanden voor aanvang van de opleiding. De opleiding kost je dan € 1448,00 (b.t.w. vrijgesteld).

Tegen een vergoeding € 10,00 per keer, kan vervoer worden geregeld van het station Vriezenveen naar de locatie (retourtje).

Op de eerste lesdag ontvang je alle overige informatie.
Neem zelf eten en drinken mee. Koffie, thee, lichte versnapering en water worden aangeboden.

Inclusief een uitgebreide digitale werkmap en praktijk-oefenlessen.

Studieniveau: MBO+
Tijdsinvestering voor de studie- en thuisopdrachten: 4-8 uur per week!! Vooral het oefeningen met de praktijk/bewegingsvormen vragen een gemotiveerde inzet!

Wanneer de Opleiding (voortijdig/tussentijds) beëindigd moet worden t.g.v. overheidsbeleid/Corona-maatregelen is er geldterug-garantie, voor de lessen die niet gevolgd kunnen worden. Voor andere redenen, let op de voorwaarden!

Graag gemakkelijke kleding dragen. Soepele schoenen of sloffen voor binnen meenemen!!

Kortom:

🍀 Een prachtige, brede basisopleiding die jou verdieping geeft in de Taiji Tao en Qigong filosofie.

🍀 Een stevige theoretische en praktische fundering waardoor je beter begrijpt en voelt waar je mee bezig bent tijdens je oefeningen en lessen. Een fundament met voldoende “gereedschap” om zelf, met vertrouwen, je lessen te kunnen gaan geven.

🍀 Een offline (1 x per maand op zaterdag: 11 zaterdagen) én online leeromgeving (24/7 bereikbaar) waarin alle theorie en de Qigong-vormen beschikbaar zijn om op elk moment van de dag te kunnen leren, kijken en oefenen.

🍀 Een mooie, rustieke leer-locatie in Twente.

🍀 Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling

 

Data en locatie:

Zaterdagen van 09.45 inloop, start 10.00 uur – 16.30 uur.
Kijk voor de exacte data bij “Info Lesdagen“.

Locatie:
Erve & Yogacentrum De Kleine Hoeve
Paterswal 12
7671 TB Vriezenveen

Er is een mogelijkheid om bij de Kleine Hoeve te overnachten in een woonwagen: “de Kleinste Hoeve”, (bij voorkeur 2 nachten).
In het hoofdgebouw (waar de opleiding plaatsvindt) zijn faciliteiten van toilet, douche en keuken.
Er is geen ontbijt/diner, maar etenswaren mag je zelf meenemen.
In overleg met Gerard of Wieke kun je verdere afspraken maken, tel: 06-21677739

Mocht er geen plek meer vrij zijn dan kun je een overnachting boeken bij de Johannushoeve (1 km verderop) van de familie Schipper.
https://www.dejohanneshoeve.nl/ Tel: 0546-659115 (en geef aan dat je via de opleiding komt, zeker wanneer je meerdere overnachtingen wilt plannen).

Bekijk hieronder een kleine foto impressie van onze mooie locatie.

 

Voor informatie en inschrijving:

Taiji Tao & Qigong Opleidingen Nederland.

E-mail: info@taijitao.nl

INSCHRIJVEN

(OPTIONEEL) GA NAAR DE WEBSHOP OM TE BETALEN