Wie zijn wij?

Door wie wordt deze opleiding verzorgd?

Deze jaaropleiding wordt gegeven door Veronique Rillmann en Michel Naafs.
Samen hebben ze TTQON ( Taiji Tao & Qigong Opleidingen Nederland) opgezet. Gebaseerd en geïnspireerd op de filosofie van wijlen Jan Kraak en de jaaropleiding van Jaap Luyten en Carla Moorlach van Tai Chi Tao Drenthe. Van deze laatsten hebben Veronique en Michel het “stokje” overgenomen. Met veel passie en enthousiasme ontwikkelen zij de opleiding door.

 

Meer info over ons?

 

 

Mijn naam is Veronique Rillmann.

Op 5 februari 1999 heb ik de The Yellow Maple opgericht. Ik ben geboren in 1963 te Enschede. Ik werkte meer dan 17 jaar als Personeelsadviseur en Re-integratieconsulent (begeleiding mensen met (gezondheids-) problemen naar werk). Onderwijl maakte ik kennis met de wereld van de Chinese geneeswijzen en filosofieën. Mijn opleidingsachtergrond is HBO-Cultureel Werk, Personeelswerk, Post-HBO-Bedrijfskunde, Trainingen Arbeidskundig Consulent. Vanaf 1990 volgde ik nog vele studies, training, cursussen en workshops (zie voor meer informatie ook mijn webstie www.theyellowmaple.nl). Daardoor kwam de weg vrij voor het starten van een eigen bedrijf in de Chinese Geneeswijzen en gezondheidsleer.

Sinds 1998 geeft ik les in Qigong/Taiji Tao.

M’n specialiteit is het (ontspannen en met humor) lesgeven aan mensen met gezondheidsklachten als reuma, fibromyalgie, MS, Burn-out, Parkinson. Therapeutische sessies worden ook individueel of in kleine groepjes gehouden. Intussen is mijn Qigong-werkervaring uitgebreid met het Valpreventie-programma “In Balans” van het NISB en het beweegprogramma “Bewegen valt goed”, een beweegactiviteit uitgevoerd met ouderen en met niet-westerse vrouwen en een bijscholing in Ergo-Taiji, verbinden van bewegingstherapie en revalidatie met Taiji.
Op dit moment zijn er Qigonglessen in Hengelo en Almelo (en in beide steden al meer dan 20 jaar!).

Vanaf september 2005 geef ik ook cursussen onder de overkoepelende benaming Vullen of Voeden: Gezond en Vitaal  met de Chinese Gezondheidsleer, op het gebied van voeding, massage, bewegen.
Daarnaast heb ik enkele publicaties uitgegeven onder deze noemer.

Met veel plezier verzorg ik ook lezingen, workshops en trainingen over westerse inzichten en Oosterse wijsheden uit bovenstaande thema’s. Ik bied hiervoor een uniek programma aan met Qigong, Massage en Voeding.

Sinds 2009 ben ik behandelend acupuncturist en combineer ik dit, waar nodig, met voedingsadviezen en patentkruiden.

Vanaf 2017 verzorg ik samen met Michel deze opleiding.

Mijn naam is Michel Naafs, 47 jaar, trotse vader van 3 kinderen: Daan (21), Jette (18), Hidde (16) en heb met Marjon Horsthuis als vrouw een liefdevolle relatie. Ik heb psychologie gestudeerd en ben opgeleid tot coach, counselor en trainer, daarnaast heb ik ook nog een 1-jarige opleiding gedaan tot algemeen docent weerbaarheid met een specialiteit in kinderen.

Ik heb scholen, (individuele) volwassenen, organisaties en kinderen bij mogen staan, gecoacht en getraind in de thema’s weerbaarheid, sociale vaardigheden, agressieregulatie, intense life-events en het bouwen aan zelfvertrouwen.

Mijn kernwaarden zijn: Veiligheid, Betrouwbaarheid, Oprechtheid, Positiviteit, Eerlijkheid, Betrokkenheid, Ruimdenkendheid en Integriteit.

Al vanaf mijn jeugd was ik gefascineerd door krijgskunsten, zelfverdediging en zelfbescherming, in de 18 jaren die ik gewerkt heb voor Defensie & Justitie ben ik hierin (deels) geschoold. Tot 2009 heb ik diverse functies gehad binnen de Ministeries van Defensie en Justitie en hierdoor in contact gekomen met en heb ik mogen leren van een verscheidenheid aan mensen, vrijheden, achtergronden, culturen, persoonlijkheden en emoties.

In deze periode heb ik professioneel veel blootgestaan aan spanning, stress, bedreigende situaties en agressie, hier heb ik me door ervaring en scholing verder in ontwikkeld. Ik heb daarna gewerkt als docent weerbaarheid voor de GGD IJsselland in combinatie met een functie als gezinsvoogd & jeugdreclasseerder binnen de jeugdhulpverlening. In 2011 startte ik mijn eigen onderneming in Training & Coaching (later specifiek op persoonlijke ontwikkeling, stress en -dreigende- burn-out), de laatste jaren werk ik veel voor Meulenberg Training & Coaching.

In een hectische periode waarin ik op zoek was naar meer rust, ontspanning en herstel kwam ik in aanraking met Taiji Tao, & Qigong, vanaf het eerste moment was ik geraakt!
De meditatieve muziek, het bewegen met aandacht, de body, mind & spirit connectie en het langzame mindful bewegen was voor mij een warm bad en exact dat wat ik nodig had.

Sinds 5 jaren doceer ik deze prachtige bewegingsleren, meestal in combinatie met -stille- meditatie. Vanaf 2017 verzorgt ik samen met Veronique deze opleiding.  

Taiji Tao & Qigong bracht en brengen me nog steeds rust, regie & energie!