Wie zijn wij?

Door wie wordt deze opleiding verzorgd?

Deze jaaropleiding wordt gegeven door Veronique Rillmann.
Ze wordt geassisteerd door Marjanne Jager, docent-assistent.

De opleiding is vooral gebaseerd en geïnspireerd op de filosofie van wijlen Jan Kraak en de jaaropleiding van Jaap Luyten en Carla Moorlach van Tai Chi Tao Drenthe.

 

Meer info over ons?

Mijn naam is Veronique Rillmann.

Op 5 februari 1999 heb ik de The Yellow Maple opgericht. Ik ben geboren in 1963 te Enschede. Ik werkte meer dan 17 jaar als Personeelsadviseur en Re-integratieconsulent (begeleiding mensen met (gezondheids-) problemen naar werk). Onderwijl maakte ik kennis met de wereld van de Chinese geneeswijzen en filosofieën. Mijn opleidingsachtergrond is HBO-Cultureel Werk, Personeelswerk, Post-HBO-Bedrijfskunde, Trainingen Arbeidskundig Consulent. Vanaf 1990 volgde ik nog vele studies, training, cursussen en workshops (zie voor meer informatie ook mijn webstie www.theyellowmaple.nl). Daardoor kwam de weg vrij voor het starten van een eigen bedrijf in de Chinese Geneeswijzen en gezondheidsleer.

Sinds 1998 geeft ik les in Qigong/Taiji Tao.

M’n specialiteit is het (ontspannen en met humor) lesgeven aan mensen met gezondheidsklachten als reuma, fibromyalgie, MS, Burn-out, Parkinson. Therapeutische sessies worden ook individueel of in kleine groepjes gehouden. Mijn “rode draad” is mensen in beweging te krijgen. Want bewegen kan verandering tot stand brengen. 
“Overdaad schaadt” en “Rust roest” hoorde ik leraren regelmatig zeggen. Taiji-Qigong gaat over “Verbinden, Bewegen en Veranderen” en we zoeken de weg die zo goed mogelijk past.

Intussen is mijn Qigong-werkervaring uitgebreid met het Valpreventie-programma “In Balans” van het NISB en het beweegprogramma “Bewegen valt goed”, een beweegactiviteit uitgevoerd met ouderen en met niet-westerse vrouwen en een bijscholing in Ergo-Taiji, verbinden van bewegingstherapie en revalidatie met Taiji.
Op dit moment zijn er Qigonglessen in Hengelo en Almelo (en in beide steden al meer dan 22 jaar!).

Vanaf september 2005 geef ik ook cursussen onder de overkoepelende benaming Vullen of Voeden: Gezond en Vitaal  met de Chinese Gezondheidsleer, op het gebied van voeding, massage, bewegen.
Daarnaast heb ik enkele publicaties uitgegeven onder deze noemer.

Met veel plezier verzorg ik ook lezingen, workshops en trainingen over westerse inzichten en Oosterse wijsheden uit bovenstaande thema’s. Ik bied hiervoor een uniek programma aan met Qigong, Massage en Voeding.

Sinds 2009 ben ik behandelend acupuncturist en combineer ik dit, waar nodig, met voedingsadviezen en patentkruiden.

Via via kwam ik in contact met Marjanne Jager en er was een goede klik. Samen hebben we nu een 4 daagse bijscholing voor masseurs (in spe) ontwikkeld: Ping Heng Reflexmassage therapie ©.
Vanaf mei 2021 verzorgen we samen, vol enthousiasme, deze Taiji Tao & Qigong Opleiding.

En….vanaf 2017 geef ik met veel plezier deze opleiding Taiji Tao & Qigong !!

Aangesloten bij:
                   

 
Mijn naam is Marjanne Jager.

Geboren in Groningen en 37 jaar. Ik woon in Wierden alwaar ik mijn eigen praktijk Balanced Feet, voetreflextherapiePlus, run. Van oorsprong ben ik ambulant en activiteitenbegeleider en doe dit, naast mijn praktijk, nog steeds 2 dagen per week.
In 2013 kwam ik in aanraking met de voetreflextherapie en was meteen verkocht. Naast cursussen heb ik een drie-jarige HBO opleiding VoetreflextherapeutPLUS gevolgd. Deze opleiding trok me omdat ik in deze opleiding zowel Westers als wel Chinees werd geschoold. Het viel mij op dat met het Chinese deel precies bij de kern van een probleem komt, wat minder snel het geval kan zijn met de westerse insteek.  Bijscholen is essentieel en volg ik regelmatig om m’n vakbekwaamheid te verbeteren.
In 2018 kwam ook het imkeren op mijn pad en daarmee de Apitherapie (Api = Bij). Vanaf dat moment besloot ik de voetreflex- en de Apitherapie te versmelten in mijn praktijk. Omdat beiden de werking van elkaar versterken en een zo goed mogelijk resultaat kunt bereiken voor m’n klanten.
En daar is het waar het mij om gaat. Het beste voor mijn klanten willen.
Via via kwam ik in contact met Veronique Rillmann en er was een goede klik. Samen hebben we nu een bijscholing voor masseurs opgezet: Ping Heng Reflextherapie ©. En gaan we nu vol enthousiasme de Taiji Tao & Qigong Opleiding verzorgen.
Ik kijk er enorm naar uit om jullie te mogen ontmoeten en we maken er een mooie reis van !

Mocht je meer willen weten over mij en mijn praktijk kijk dan eens op www.balanced-feet.nl of volg mij op facebook.
Op facebook kun je ook mijn imkerij volgen onder: “Imkerij de Natuurelf“.